Framtiden

Tillbaka

Skapar meningsfulla sommarminnen – Sommartorget en succé för tredje året

För tredje året i rad arrangerade fastighetsägaren GöteborgsLokaler den uppskattade aktiviteten Sommartorget, som riktar sig till barn och unga i Göteborg. Under veckorna 25 till 30 fylldes torgen i Bergsjön Centrum, Vårväderstorget, Hjällbo Centrum och Kortedala Torg med liv och rörelse när Sommartorget bjöd på ett brett utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter.

– Barnen blir jätteglada av det vi gör, säger en av GöteborgsLokalers feriearbetare.

Årets upplaga av Sommartorget visade en imponerande tillväxt med en ökning av deltagarantalet med över 50%, vilket innebär att cirka 2 000 barn och ungdomar deltog i aktiviteter som bordtennis, fotbollsspel, basket, pyssel och ansiktsmålning – den sistnämnda en av de mest populära aktiviteterna. Under sommarens riktigt varma dagar arrangerades vattenkrig för att kyla ner deltagarna. Tävlingsinstinkten var också på topp under den uppskattade käpphäst-turneringen som anordnades på torgen.

GöteborgsLokaler ser Sommartorget som en central del i att skapa en trygg och inspirerande miljö för barn och unga, främst i Göteborgs särskilt utsatta områden. Med stöd av externa partners, däribland Världskulturmuseet, har Sommartorget fortsatt att utvecklas och förbättras för varje år.

Feriearbetarna är nöjda med sitt sommarjobb

För att möjliggöra arrangemanget anställdes 16 feriearbetare, alla elever på skolor i Göteborg, samt tre arbetsledare. Dessa team spelade en avgörande roll i att skapa en säker och rolig atmosfär för deltagarna. Feriearbetarna har uttryckt stor uppskattning för sina sommarjobb och beskrivit erfarenheten som både rolig och lärorik. En feriearbetare vid Kortedala Torg beskrev sin upplevelse som “otroligt bra och över förväntan”, och betonade den positiva arbetsmiljön med “bra kollegor, underbara handledare, bra miljö och härlig stämning”.

En särskilt meningsfull del av arbetet var möjligheten att göra en positiv skillnad i barns liv. “Barnen blir jätteglada av det vi gör”, kommenterade en feriearbetare, och en annan tillade att “att möta andra och göra aktiviteter med barn i utsatta områden har varit meningsfullt”. En viktig pusselbit under Sommartorget var också GöteborgsLokalers handledare som stöttade feriejobbarna på plats under alla aktivitetsveckor, något som varit avgörande för att feriearbetarna skulle känna sig trygga och kunna utföra sina uppgifter effektivt.

GöteborgsLokaler ser med stolthet tillbaka på ännu en framgångsrik sommar och planerar redan inför nästa års Sommartorg, där ambitionen är att fortsätta skapa positiva upplevelser och sommarminnen för Göteborgs unga.

Frågor?

Kontakta Emelie Johansson, junior centrumutvecklare på GöteborgsLokaler. E-post: emelie.johansson@goteborgslokaler.se