Framtiden

Tillbaka

38 nya hyreslägenheter vid Mandolingatan i Frölunda

Nu byggstartar snart det femte kvarteret vid Mandolingatan. Det blir det sista kvarteret som tillsammans med tidigare kvarter tillför 565 nya hyreslägenheter mitt i Frölunda. Bostäderna ligger nära Frölunda Torg, kollektivtrafik, grönområden och kulturhus. Brixly har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga i en utförandeentreprenad.

Den första byggnationen för totalt 565 nya hyreslägenheter vid Mandolingatan startade 2019. De tidigare parkeringarna har sedan dess förvandlats till fyra kvarter med lugna bostadsinnergårdar, verksamhetslokaler i bottenvåningar, olika bostadsstorlekar med inslag av både trygghetsbostäder och studentbostäder. Nu byggstartar snart det femte och sista kvarteret. Brixly har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga 38 hyreslägenheter i ett hus med 10 våningar. Inflyttning planeras till 2026.

Jätteroligt att få bygga det sista kvarteret, som tillsammans med de kvarteren vi redan byggt fullbordar så många bostäder i en populär del av Göteborg, säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling.

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet av Framtiden Byggutveckling att få färdigställa utbyggnaden av Mandolingatan. Det känns riktigt kul att få bidra till områdets utveckling och skapa attraktiva bostäder som möter marknadens behov, säger Daniel Himlevik, Affärsområdeschef på Brixly.

Framtiden Byggutveckling bygger hyreslägenheter för Poseidon, som kommer äga och förvalta bostäderna. Båda bolagen ingår i Framtidenkoncernen.


Kontaktpersoner
Dan Sandén, VD, Framtiden Byggutveckling, 031-773 75 64, dan.sanden@framtiden.se
Daniel Himlevik, Affärsområdeschef, Brixly, 0725-98 53 05, daniel.himlevik@brixly.se