Framtiden

Tillbaka

Julen är snart här – låt oss fira tillsammans på Göteborgs torg

GöteborgsLokaler bjuder in alla göteborgare till magiska julfiranden på stadens lokala torg. Med dekorationer, levande ljus och dofter av pepparkakor skapar vi en julig plats fylld av värme och glädje, där alla kan känna sig välkomna. Från Haga till Bergsjön erbjuder vi ett varierat program där både tradition och nytänkande möts.

Årets julprogram är skapat i samarbete med handlare, föreningar och lokala samarbetspartners. Med en mix av marknader, underhållning och barnaktiviteter finns något för alla. Haga förvandlas till en vinterdröm med julmarknader under fyra helger och på Axel Dahlströms Torg kan du hitta unika hantverk och njuta av stämningsfulla aktiviteter för hela familjen. Cindy Jonsson, affärs- och centrumutvecklingschef på GöteborgsLokaler, berättar:

– Vår ambition är att sprida julglädje och skapa minnesvärda upplevelser för alla göteborgare. Att våra event blir platser för möten och gemenskap är fantastiskt, särskilt i en tid när vi behöver värme och samhörighet mer än någonsin.

Julprogrammet har ett starkt fokus på barnen med gratis aktiviteter som pyssel, ponnyridning och underhållning med vacker musik. På flera handelsplatser kan barnen träffa tomten och lämna sina önskelistor, vilket brukar vara en höjdpunkt för de små.

– Att få skapa julminnen för barnen är något vi verkligen ser fram emot varje år. Vi erbjuder ett brett program för alla åldrar, och det är fantastiskt att se hur glädjen smittar av sig till alla runt omkring, säger Cindy Jonsson.

Hållbarhet är fortsatt ett centralt tema för GöteborgsLokalers julfiranden. Alla serverade godsaker är ekologiska och torgen smyckas med energieffektiv LED-belysning. Vi värnar om miljön och vill bidra till en mer hållbar jul.

– Våra julfiranden ska inte bara vara trevliga utan även hållbara. Därför har vi valt att satsa på miljövänliga alternativ som ekologiska varor och energisnåla ljus. Vi vill visa att vi kan fira en underbar jul och samtidigt ta hand om vår planet, säger Cindy Jonsson.

GöteborgsLokaler ser fram emot att välkomna alla till ett julfirande fyllt av gemenskap och trivsel. Ta med familj, vänner eller varför inte grannen och låt oss tillsammans fira jul på stadens alla torg.

Axel Dahlströms Torg

Torsdag 28 november kl. 17-18
Vi tänder den ståtliga julgranen på torget och njuter av vackra julsånger från kulturskolans julkör. Kom och värm dig med glögg och pepparkakor medan vi sjunger in julen tillsammans.

Lördag 7 december kl. 11-14
Julmarknaden på Axel Dahlströms Torg bjuder på stämningsfulla hantverk, julgranspyssel för hela familjen och besök av självaste tomten. Ta en paus i julkaféet eller kliv in i rimstugan för att skapa personliga julklappsrim. Pannkakstrossen serverar nygräddade pannkakor hela dagen.

Bergsjön Centrum

Onsdag 27 november kl. 16.00
Julgranständningen sätter stämningen i Bergsjön. Vi tänder tillsammans granen och firar in julens ankomst med glada miner och en gemensam stund. Familjebostäder medverkar och ser till att det blir en minnesvärd eftermiddag.

Fredag 6 december kl. 15-18
Hela torget fylls av julens magi när tomten kommer på besök. Här kan barnen julpyssla, gå på ponnyridning och njuta av en häftig trollerishow med den trollande jultomten. För de som vill dansa blir det lek- och dansworkshop, och pannkakorna serveras rykande heta – en perfekt dag för att välkomna julen.

Brunnsbotorget

Fredag 29 november kl. 17.00
I skenet från den upplysta klockstapeln bjuder Brunnsbokyrkan in till en kväll med körsång, adventstal och julens dofter av glögg och pepparkakor. Well of joy och körerna skapar en stämningsfull upplevelse, ledda av Ann-Britt Nykvist, där vi tillsammans inleder adventstiden.

Dr Fries Torg

Fredag 29 november kl. 15-18
Jul på Dr Fries Torg inleds med att vi tänder granen tillsammans. Kulturskolan och Guldhedskyrkans körer sjunger julsånger och skapar stämning. Barnen kan pyssla, träffa tomten och prova på ponnyridning medan doften av nygräddade pannkakor sprider sig över torget.

Friskväderstorget

Torsdag 21 november kl. 16-18
Julen inleds med grantändning på Friskväderstorget, där barnen kan delta i pyssel och lyssna på julmusik. Vi bjuder på glögg och pepparkakor för att värma oss i novemberkylan.

Gårdsten Centrum

Torsdag 5 december kl. 16-18
Ta med familj och vänner till en magisk eftermiddag fylld av julstämning. Den trollande tomten underhåller både barn och vuxna med spännande tricks, och vi bjuder på värmande glögg, nygräddade popcorn och pysselstationer där alla kan skapa sina egna juldekorationer.

Haga

30 november – 22 december, helger kl. 11-16
Fyra helger innan jul förvandlas Haga till ett magiskt vinterlandskap med julmarknad och dekorationer. Utforska butikerna, njut av glögg och hembakat, och träffa tomten. Artister sprider glädje med julmusik och det finns gott om klappar för den som vill handla något extra speciellt.

Hammarkulletorget

Fredag 13 december kl. 14.30-17.00
Kom och upplev ett stämningsfullt luciafirande med vackra sånger, uppträdanden och Pannkakstrossens nygräddade läckerheter. En mysig eftermiddag där alla kan njuta av julstämningen tillsammans.

Hjällbo Centrum

Onsdag 11 december kl. 14.00-17.00
Vi bjuder in till en härlig eftermiddag på Hjällbo Centrum med sång, dans och nygräddade pannkakor till alla. Tomten kan dyka upp när som helst för att sprida lite extra glädje till barnen och julmusiken ramar in stämningen på bästa sätt.

Kortedala Torg

Fredag 13 december kl. 15-18
Fira Lucia med ett traditionellt luciatåg och besök av tomten. Här kan barnen hjälpa tomten att lösa spännande julgåtor, delta i julpyssel och ponnyridning. Vi bjuder på glögg och pepparkakor och ser till att alla lämnar med en bit av julens magi.

Kyrkbytorget

Torsdag 28 november kl. 17-19
Kom och se julgranen tändas på Kyrkbytorget till tonerna av vacker julmusik från Brunnsbo musikklasser och Emil Gullhamn. Smaka på nygräddade pannkakor, njut av glögg och pepparkakor, och delta i sång och dans runt granen för att verkligen fira in julen.

Olskroken

Lördag 7 december kl. 11-15
Julens stämningsfulla musik fyller Olskroken och skapar en härlig atmosfär. Här kan du pyssla, smaka på nygräddade pannkakor och lämna din önskelista till tomten. Poseidon finns på plats och bjuder på glögg och pepparkakor.

Radiotorget

Torsdag 28 november kl. 16.30-18.30
Kom och upplev den festliga grantändningen på Radiotorget. Vi dansar runt granen, pysslar och lyssnar på musik medan tomten sprider glädje och lyssnar på barnens önskelistor. Självklart bjuder vi på glögg och pepparkakor för att hålla värmen.

Rannebergen Centrum

Onsdag 11 december kl. 14-16
Fira jul i Rannebergen med ponnyridning, julpyssel och nygräddade pannkakor. Rannebergens Mötesplats bjuder in till en eftermiddag fylld av sång, musik och glädje.

Selma Lagerlöfs Torg

Fredag 6 december kl. 15-18
Här får vi njuta av den sjungande julgranen från Brunnsbo Musikklasser, julgranspyssel och tomtebesök. Pannkakstrossen är på plats och serverar nygräddade pannkakor medan vi firar in julen med stämningsfull musik.

Stora Saluhallen

Från första advent, lördagar i december
Saluhallen dekoreras och fylls av julstämning med julmusik varje lördag. Den 13 december kommer Lucia med sitt följe, och influencer Jennifer Eriksson delar med sig av julens råvaror på sociala medier för extra inspiration.

Tuve Torg

Lördag 30 november kl. 11-14
Vi firar in julen med ekologisk glögg, hållbart julpyssel och traditionell julmusik. Röda Korset och Lions håller i en julmarknad där du kan fynda unika klappar, och hos bagaren finns möjligheten att dekorera sina egna pepparkakor.

Vårväderstorget

Lördag 30 november kl. 12-15
Julfesten på Vårväderstorget bjuder på musik, dans runt granen, pyssel för barnen och en spännande torgorientering. Vi ser till att alla får värma sig med glögg och pepparkakor och får en oförglömlig start på julfirandet.