Framtiden

Tillbaka

Majviken – ett boende med sammanhållning och gemenskap

Intill Chapmans Torg i Majorna har Bostadsbolaget utvecklat ett speciellt boendekoncept, ett Next Step Living. Här finns gott om gemensamma utrymmen som gör att sammanhållning och gemenskap kommer i fokus. Det anordnas aktiviteter som filmvisning, det finns en träningsstudio och gym med bastu. De gemensamma ytorna är uppskattade och fungerar som en naturlig samlingsplats, vilket är en del av Next Step Living-konceptet.

Majviken består av 300 lägenheter och det finns en Next Step-koordinator som fungerar som en värdinna i huset . Koordinartorns arbete är att informera om vad som händer i fastigheten, fånga upp förslag från hyresgästerna och hjälpa till att boka aktiviteter. Det anordnas fikastunder, vinprovning, quiz och populära bussresor till Ullared.

En av Majvikens hyresgäster Barbro har bott i huset i 40 år och berättar för oss att hon inte skulle kunna tänka sig att bo på ett annat sätt.

– Det skulle kännas väldigt ensamt att bo i ett vanligt hyreshus och det är det som är speciellt med Majviken. Det finns oftast någon att växla några ord med, vilket är trivsamt och tryggt, avslutar Barbro.

Next Step Living – vad är det?
Next Step Living är ett boendekoncept som kombinerar bostäder med tillgång till gemenskap, aktiviteter och upplevelser.

Next Step Living Majviken  i Majorna har Bostadsbolaget tillsammans med Next Step Group utvecklat och i september 2010 invigdes huset och slutet av maj året efter invigdes husets aktivitetslokaler som går under namnet Majviken. Majviken har hyresrättens alla fördelar plus gemenskap och service, när man själv vill det.