Framtiden

Tillbaka

Mamas Retro – en secondhand-butik i Gårdsten

Det är en varm, personlig och välkomnande atmosfär i butiken med den engelska tapet, den röda divanen och kristallkronan. Det finns inga skyltdockor i butiken och tanken med att inte ha det grundar sig i en medveten könsneutral inriktning. Personalen frågar aldrig om det är kläder till en pojke eller flicka, utan vilka färger de tycker om

Butiken startade som ett projekt av Forum SKILL, men målet är att det så småningom ska bli en egen förening som driver butiken, med möjlighet att anställa medarbetare från Gårdsten. Beatrice Alger som är verksamhetsledare för Forum Skills vill skapa en arbetsplats för personer som har svårt att hänga med i dagens uppskruvade tempo och med höga krav på att passa in i de redan föranpassade ramarna. Butikens personal kommer från olika delar av världen och har olika bakgrund,  förutsättningar och erfarenheter.

Gårdstensbostäder är en av samarbetspartners i Mamas Retro. Gårdstensbostäder har en tradition och arbetar målmedvetet med att få företag stora som små att etablera sig i stadsdelen. På några år har det gått från åtta till ett femtiotal. Gårdstensbostäders målsättning är att öka antalet arbetstillfällen och tryggheten, men även förbättra servicen i området.