Framtiden

Tillbaka

Miljövärd – fokus på grönska och trygghet

Att arbeta som miljövärd innebär att man året om försöker se till att det finns grönska på gårdarna bland våra bostäder och skapa trygghet genom att ta bort växtlighet som skapar otrygghet.

-Vissa årstider blir det mindre av det av naturliga själ, säger Elisabet Tonmyr som arbetar som miljövärd hos Poseidon.

Miljöarbetet på gårdarna är ständigt pågående för att hålla rent och snyggt, sköta om buskar, gräsmattor och träd. Miljövärdarna träffas dagligen för att fördela arbetet och planera kommande insatser. Varje årstid behöver sin omsorg och det inte så vanligt att det kommer oplanerade insatser. Ingen höst utan löv och ingen sommar utan ogräs, säger Elisabet.

Vintern kräver plogning och skottning, det är också en tid där man passar på att serva maskiner och planera vårens arbete. När tjälen går ur och värmen börjar komma är det dags att ta hand om allt grus som lagts på snön under vintern men också ta bort alla grenar och kvistar som fallit under vinterstormarna. Sedan ska nya blommor planteras för att det till påsk ska stå fina gula påskliljor, tillsammans med tulpaner på gårdarna. Cykeln för miljöarbetet är sluten och ett nytt år för miljöarbetet kan börja.