Framtiden

Tillbaka

Hotelltalangerna minglar på Novotel

Hotelltalangerna kortar vägen till egen försörjning för utrikesfödda. Genom att sammanföra storhotellen i Göteborg med kursdeltagarna i projektet skapas nya jobbmöjligheter. Hotelltalangerna är ett samarbete mellan Framtidenkoncernen, Vuxenutbildningen Göteborgs Stad, Stadsdelsförvaltningen Angered och Arbetsförmedlingen.

– Människor är olika oavsett ursprung, men alla har samma drivkraft att ta ansvar över sitt liv och bidra med sin kompetens till det svenska samhället, säger Alexander Decerein från Vuxenutbildningen Göteborgs Stad.

– Vi gör detta för att ta tillvara på kunskap och erfarenhet hos de utrikesfödda och för att de snabbt ska komma in i arbetslivet. Detta är ett skolexempel på att det kan bli väldigt bra när myndigheter och företag samarbetar. I detta finns bara vinnare, säger Dan Gaversjö från Framtidenkoncernen.

Tid och plats
Minglet hålls den 2 april kl 15.00-16.00 på Novotel, Klippan 1.

Medierna är välkomna att delta i eventet.

Medverkande arbetsgivare
Storhotellgruppen i Göteborg. I denna grupp ingår Clarion Collection Hotel Odin, Clarion Hotel Post, Elite Park Avenue, Elite Plaza Hotel Göteborg, First Hotel Avalon, First Hotel G, Gothia Towers, Hotell Liseberg Heden, Hotel Riverton, Novotel Göteborg, Quality Hotel 11, Quality Hotel Winn, Quality Panorama Hotel, Radisson Blue Scandinavia Hotel, Radisson Blue Riverside Hotel, Scandic Crown, Scandic Europa, Scandic Backadal, Scandic Mölndal, Scandic Opalen, Scandic Rubinen.

Fakta om projektet Hotelltalangerna
Den grundläggande tanken med projektet Hotelltalangerna är att ta tillvara på utrikesföddas kompetens inom hotell-, restaurang- och servicebranschen. Genom att ge intensivutbildning i svenska och hotellkunskap, öppnar vi dörrarna för dem.