Framtiden

Tillbaka

Träffa bostadsbolagen på Kulturkalaset!

Tillsammans bygger vi Göteborg. Vattenbollar, pyssel, panelsamtal och tävlingar är några av aktiviteterna när bostadsbolagen inom Framtidenkoncernen deltar under årets Kulturkalas.

Göteborgs kulturkalas är stadens stora fest som drar både stora och små besökare från hela Västsverige. I år deltar Bostadsbolaget, Egnahemsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon gemensamt som partner till kulturkalaset.

På två festplatser, Bältesspännarparken och Barnens Kulturkalas i Trädgårdsföreningen, möter vi
besökarna under temat Tillsammans bygger vi Göteborg.

I Bältesspännarparken visar vi upp våra framtida projekt och bjuder in till att diskutera och bygga framtidens Göteborg. Tillsammans bygger vi en helt ny stad på vår stora karta. Högt, lågt, tätt eller centralt? Du bestämmer hur staden ska se ut med hjälp av 9 000 byggklossar. Du kan också lyssna på debatter och lämna dina idéer kring framtidens boende.

I debatterna benar vi med hjälp av gäster från näringsliv, bostadsföretag och staden ut flera kniviga
frågeställningar: Varför blir det så tråkigt när vi bygger? Har du råd att flytta hemifrån? Vem brinner för förorten? Hör höga hus hemma i Göteborg? Har du råd att bo kvar efter renoveringen?

På Barnens Kultur­kalas bjuder vi alla små kalasbesökare på lekfulla och kreativa aktiviteter och pyssel i vårt tält. Här skapar vi vår egen Göteborgssiluett i mosaik, vi bjuder på tips och inspiration för balkong och uteplats och erbjuder en stunds avkoppling i vår lounge. Men framför allt bjuder vi alla barn på en springtur i de populära vattenbollarna.

Med vattenbollar och pyssel, debatter och samtal vill vi som bostadsbolag berätta om hur vi bygger Göteborg – med nya bostäder, med socialt engagemang och ansvarstagande och med omsorg om klimat och miljö.

– Vårt uppdrag handlar om att skapa välfärd och samhällsnytta för våra hyresgäster och göteborgarna, säger Anneli Snobl, vd i Framtidenkoncernen.
– Att vara med på kulturkalaset är ett jättebra tillfälle att träffa folk, samtala, visa och berätta om allt vi gör för att utveckla staden. Självklart ska vi också passa på att lyssna på besökarnas önskemål och idéer.

Kulturkalaset pågår 12-17 augusti. Inför kalasveckan publicerar vi detaljerade program dag för dag på våra webbsidor och i sociala medier. Följ oss via hashtaggen #vibyggergbg

Presskontakt:
Camilla Tim-Elliot, Egnahemsbolaget: 072-233 08 02