Framtiden

Tillbaka

Göteborgs Symfoniker direktsänder för allmännyttans hyresgäster

Göteborgs Symfoniker direktsänder konserter exklusivt för hyresgästerna inom Framtidenkoncernen, allmännyttan, i Göteborg.

Det nya fibernätet som installerats i alla lägenheter gör det möjligt för alla som bor hos Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon att via sin internetuppkoppling njuta av Sveriges Nationalorkester live hemma i soffan, helt kostnadsfritt.

Initialt kommer fyra eller fem konserter att sändas, i samarbete mellan Förvaltnings AB Framtiden, ägare till de allmännyttiga fastighetsbolagen, och Göteborgs Symfoniker. På programmet står bland annat Weeping Willows tillsammans med symfonikerna, liksom ”Juljubel” med Sven-Bertil Taube som gästartist.

Fibernätet ger de drygt 70 000 hushållen möjlighet till snabb surf och mängder av tv-erbjudanden. Riktad kommunikation, som i det här fallet underhållning, är nu en realitet tack vare bredbandets möjligheter. Göran Leander, projektansvarig för Framtidens Bredband, är entusiastisk över att kunna erbjuda hyresgästerna denna unika förmån:

– Den nya digitala tekniken öppnar vägar som inte funnits tidigare. Musikupplevelser i form av direktsänd klassisk musik är svårtillgängliga för många av våra hyresgäster. Vi vill hjälpa till att väcka intresse för musiken hos nya grupper.

Konserterna filmas med åtta robotstyrda kameror, så att översiktsbilder varvas med närbilder på dirigenten, solister och andra detaljer. Hyresgästerna når konserterna via en speciellt anpassad webbsida eller app, vilket man föredrar. Datorn kan sedan kopplas till tv:n.

Man får också tillgång till redan inspelade konserter, intervjuer och annat material, som ett digitalt konserthus i datorn eller mobilen.

– Vi vill sänka trösklarna för människor att hitta till vår musik, säger Eva Essvik, publikutvecklare hos
Göteborgs Symfoniker, och är glada att vi i samarbete med Framtidenkoncernen har hittat en lösning som är tillgänglig och enkel för väldigt många. Programmet är valt med omsorg, och vi hoppas nå både entusiaster och ”nyfikna nybörjare”.

Fibernätet ”Framtidens Bredband” kommer att helt ersätta det gamla kabel-tv-nätet, som fasas ut från fastigheterna under hösten. Det nya nätet är ett öppet nät, vilket innebär att hyresgästen fritt kan välja mellan många olika leverantörer och tjänster.

De två första direktsända konserterna är:

21 november: ”Popical”. Weeping Willows och musiker ur Göteborgs Symfoniker.

5 december: ”Juljubel”. Gästartist Sven-Bertil Taube.

Vilka konserter som under våren kommer att erbjudas hyresgästerna bestäms senare i höst.

Appen GSO Partner finns att ladda ner från både App Store och Google Play.
Besök gärna http://www.framtidenmusik.se

För mer information, kontakta:
Göran Leander, projektansvarig för Framtidens Bredband, 031-332 11 88, goran.leander@poseidon.goteborg.se

Eva Essvik, publik- och affärsutvecklare, Göteborgs Symfoniker, 0709-96 42 49,
eva.essvik@gso.se